preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dubovac Karlovac

Login
ŠKOLA ZA SVE UZ POMOĆNIKE U NASTAVI

ŠKOLSKI OBROK ZA SVAKO DIJETE

KAKO SE ZAŠTITITI NA INTERNETU?

Priloženi dokumenti:
hakom brosura.pdf

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
ENERGY@SCHOOL

Static HTML

 

KLIKNI I ČITAJ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2010.

Ukupno: 1652087
Ovaj mjesec: 863
Ovaj tjedan: 296
Danas: 3
ETTAEDU.EU

PRIJAVA NA STRUČNE SKUPOVE

 

UČILICA

 

​Kao doprinos Godini čitanja i mi ćemo organizirati događanja i aktivnosti pod zajedničkim nazivom

Čitanje - bilo kad i bilo gdje

 

ČITAJMO ČINKVINE

Učenici - članovi Čitateljskog kluba OŠ Dubovac - i učenici OŠ Marije Bistrice organizirali su zajednički virtualni susret putem Teams aplikacije. Jedni su drugima čitali svoje činkvine koje su pisali tijekom Mjeseca hrvatske knjige. Sve pročitane činkvine, kao i brojne druge, nalaze se u zajedničkoj e-publikaciji https://issuu.com/knjiznica_dubovac/docs/mjesec_knjige_2021.

 

ZIMSKO ČITANJE TOPLIH PRIČA

Članovi družine Bajkoljupci proveli su dva svoja druženja u knjižnici. Čitali su jedni drugima prigodne književne tekstove posvećene zimi, snijegu i zimskim radostima: Priča o snijegu Matka Marušića (u zbirci Snijeg u Splitu), O mrazu koji je slikao bojama Miloša Macoureka (u zbirci 6000 budilica) te nekoliko igrokaza i pjesama Jadranke Čunčić Bandov iz zbirke Igre sa zmajevima.

 

ŠESTA NASLOVA TRAŽI TEKST

U Mjesecu hrvatske knjige te u Godini čitanja učenici OŠ Dubovac i OŠ Marija Bistrica pisali su činkvine posvećene knjigama, čitanju, pismenosti itd. Birali su između šest ponuđenih naslova koji su osmišljeni u skladu s temom Mjeseca knjige "Ajmo hrvati se s knjigom". Najuspješniji radovi objavljeni su u zajedničkoj e-publikaciji. 

 

 

LEKTIRA KOJOJ SE UČENICI ISKRENO VESELE

Autorica popularne knjige za mlade Trči! Ne čekaj me... Bojana Meandžija gostovala je i ove godine na satu lektire u šestom razredu koji je njeno djelo čitao tijekom listopada. Iako se radilo o virtualnom susretu, atmosfera je bila odlična: autorica je učenicima naizmjence prepričavala svoje doživljaje opisane u knjizi i čitala odlomke teksta, a zajedno su povezivali određene situacije iz knjige s trenutnom situacijom u kojoj se nalazimo. Zadnji dio susreta bio je rezerviran za učenička pitanja kojih je bilo puno što je još jedan dokaz koliko su pažljivo čitali knjigu kao i želja da što bolje upoznaju spisateljicu-sugrađanku.

 

JADRANKO BITENC - od knjiga do čokolade i natrag

U Godini čitanja, u Mjesecu školskih knjižnica te u Mjesecu hrvatske knjige, najljepše je u knjižnici ugostiti pisca. Zato smo organizirali virtualni književni susret s poznatim piscem za djecu Jadrankom Bitencom čije se djelo "Twist na bazenu" čita u petom razredu.

A upravo to djelo bilo je prvo na popisu za cjelovito čitanje u 5. d razredu. No, umjesto klasičnog sata lektire, knjižničarka i profesorica Hrvatskog jezika Ivančica Šebalj iznenadile su učenike susretom s autorom ovog djela. Veselo druženje obilježila je ležerna i vesela atmosfera, puno pitanja i duhovitih i zanimljivih odgovora. Posebo iznenađenje za virtualne goste stiglo je na samom kraju kada su učenici sa svojom profesoricom zaplesali twist!

Ovaj virtualni književni susret dio je Male tribine Društva hrvatskih književnika pa se posebno zahvaljujemo Hrvoju Kovačeviću na susretljivosti i suradnji.

 

LOGO ŠKOLSKE KNJIŽNICE : IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA

U suradnji s profesoricom Likovne kulture Aleksandrom Škrtić, učenici sedmih razreda izrađivali su prijedloge za logo naše školske knjižnice. Najkreativniji radovi krase hodnike škole, a najljepši logo u svakom razredu bit će i nagrađen :)

 

DAN EUROPE I DAN eTWINNING PORTALA

Čitateljski klub priključio se obilježavanju Dana Europe i Dana eTwinning portala prigodnom aktivnošću pod nazivom “Europa u knjižnici”. Učenici su najprije pretražili police i izdvojili strane pisce i njihova djela, a potom su istražili zemlju porijekla autora pazeći pri tom da svi budu iz europskih zemalja. Slijedio je unos pronađenih podataka na interaktivnu kartu Europe pomoću alata Thinglink.

 

NASLOVNICA NAJDRAŽE KNJIGE HRVATSKOG AUTORA

Tijekom online nastave učenici viših razreda prisjetili su se najdražeg djela i ilustrirali naslovnicu. Pristigli radovi izloženi su u knjižnici.

 

NOĆ KNJIGE - AKTIVNOSTI U SKLOPU MANIFESTACIJE

 

Book titled 'NOĆ KNJIGE 2021.  OŠ DUBOVAC, KARLOVAC'Read this book made on StoryJumper

 

SVJETSKI DAN POEZIJE I SVJETSKI DAN DJEČJE KNIGE

Dva iznimno važna dana za članove Čitateljskog kluba obilježena su na našem sastanku neposredno prije početka online nastave. Do sljedećeg druženja uživo, pozdravili smo se čitanjem najdražih pjesama jedni drugima te zajedničkim čitanjem službene pjesme Svjetskog dana dječje knjige "Glazba riječi".

 

ŽELJKA HORVAT VUKELJA - VIRTUALNI KNJIŽEVNI SUSRET 

U našoj knjižnici redovito gostuje jedna od najdražih dječjih spisateljica Željka Horvat Vukelja. Zahvaljujući suvremenoj tehnici i tehnologiji, te još više dobroj volji svih sudionika, organizirali smo virtualni književni susret. Tako smo autoricu gledali i slušali na velikom ekranu, umjesto uživo, a u zanimljivim, poučnim i šaljivim (sliko)pričama uživali su učenici razredne nastave.

 

 

 

 

ETWINNING PROJEKTPROJEKT ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA: GODINA ČITANJA 2021.

 

 

Još jedan doprinos obilježavanju Godine čitanja 2021. je uključivanje u eTwinning projekt Projekt školskih knjižničara: Godina čitanja 2021. Cilj projekta je obilježiti Godina čitanja 2021. u osnovnim i srednjim školama koje će sudjelovati u njemu kao projektni partneri. Tijekom projekta sudionici će sudjelovati u različitim poticajnim i kreativnim aktivnostima za poticanje čitanja i usvajanje čitateljskih vještina.


 

IZLOŽBA U KNJIŽNICI

 

POBJEDA ČITANJA

Autorica lektirnog djela Kad pobijedi ljubav Maja Brajko Livaković družila se s učenicima 7. d razreda. Bila je to izvrsna prigoda da učenici porazgovaraju sa spisateljicom o samom djelu kao i o ostalim temama koje roman otvara, poput važnosti ljubavi, prijateljstva, povjerenja, ali i opasnostima s kojima se mladi mogu susresti. Susret, koji je protekao u ugodnoj atmosferi, ujedno je i poticaj za čitanje ostalih djela Maje Brajko Livaković.

Ovo sjajno virtualno druženje u Godini čitanja organizirano je u suradnji s Društvom hrvatskih književnika u sklopu projekta Mala tribina koju vodi Hrvoje Kovačević.

 

ČITAMO O SVOM GRADU

Učenici PŠ Stative ugostili su u svojoj školi spisateljicu Ivančicu Šebalj koja im je pročitala svoju slikovnicu Priča o postanku grada Karlovca. Kroz priču, ali i ostale zanimljive aktivnosti poput rebusa i virtualnih puzzle-a, učenici su saznali manje poznate detalje o svom gradu, ali i pokazali koliko ga već poznaju. Radionicu su osmislile Ivančica Šebalj i knjižničarka Ana Sudarević.

 

VIRTUALNA ČAJANKA

Počeli smo s virtualnim čitanjem. Učenici 5. b razreda, tijekom virtualnog sata razrednog odjela, zajedno sa svojom razrednicom Antonijom Colnar Mance i knjižničarkom, čitali su ulomke iz romana Lažeš, Melita. Uz poneki keksić, šalicu čaja ili kakaoa, ugodno smo se družili zahvaljujući suvremenoj tehnologiji.

 

 

ČITATELJSKI IZAZOVI HRVATSKOG ČITATELJSKOG DRUŠTVA

Prihvatite izazov(e) – čitajmo da ne ostanemo bez riječi!

 Kao doprinos Godini čitanja osmišljen je program Čitateljski izazovi HČD-a. Svaki mjesec na mrežnoj stranici Društva (http://hcd.hr/djelovanje/akcije/citateljski-izazov/) kao i na ostalim mrežnim mjestima HČD-a, bit će objavljen po jedan izazov u koji se mogu uključiti svi zainteresirani ljubitelji čitanja. 

 

preskoči na navigaciju