preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dubovac Karlovac

Login
KAKO SE ZAŠTITITI NA INTERNETU?

Priloženi dokumenti:
hakom brosura.pdf

Uspjeh učenika

Raspored zvona

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Anketa
Koji je tvoj najdraži blagdan?Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
ENERGY@SCHOOL

Static HTML

 

KLIKNI I ČITAJ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2010.

Ukupno: 1554976
Ovaj mjesec: 3310
Ovaj tjedan: 1212
Danas: 17
ETTAEDU.EU

PRIJAVA NA STRUČNE SKUPOVE

 

UČILICA

 

​Kao doprinos Godini čitanja i mi ćemo organizirati događanja i aktivnosti pod zajedničkim nazivom

Čitanje - bilo kad i bilo gdje

 

LOGO ŠKOLSKE KNJIŽNICE : IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA

U suradnji s profesoricom Likovne kulture Aleksandrom Škrtić, učenici sedmih razreda izrađivali su prijedloge za logo naše školske knjižnice. Najkreativniji radovi krase hodnike škole, a najljepši logo u svakom razredu bit će i nagrađen :)

 

NOĆ KNJIGE - AKTIVNOSTI U SKLOPU MANIFESTACIJE

 

Book titled 'NOĆ KNJIGE 2021.  OŠ DUBOVAC, KARLOVAC'Read this book made on StoryJumper

 

ŽELJKA HORVAT VUKELJA - VIRTUALNI KNJIŽEVNI SUSRET 

U našoj knjižnici redovito gostuje jedna od najdražih dječjih spisateljica Željka Horvat Vukelja. Zahvaljujući suvremenoj tehnici i tehnologiji, te još više dobroj volji svih sudionika, organizirali smo virtualni književni susret. Tako smo autoricu gledali i slušali na velikom ekranu, umjesto uživo, a u zanimljivim, poučnim i šaljivim (sliko)pričama uživali su učenici razredne nastave.

 

 

 

 

ETWINNING PROJEKTPROJEKT ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA: GODINA ČITANJA 2021.

 

 

Još jedan doprinos obilježavanju Godine čitanja 2021. je uključivanje u eTwinning projekt Projekt školskih knjižničara: Godina čitanja 2021. Cilj projekta je obilježiti Godina čitanja 2021. u osnovnim i srednjim školama koje će sudjelovati u njemu kao projektni partneri. Tijekom projekta sudionici će sudjelovati u različitim poticajnim i kreativnim aktivnostima za poticanje čitanja i usvajanje čitateljskih vještina.


 

IZLOŽBA U KNJIŽNICI

 

POBJEDA ČITANJA

Autorica lektirnog djela Kad pobijedi ljubav Maja Brajko Livaković družila se s učenicima 7. d razreda. Bila je to izvrsna prigoda da učenici porazgovaraju sa spisateljicom o samom djelu kao i o ostalim temama koje roman otvara, poput važnosti ljubavi, prijateljstva, povjerenja, ali i opasnostima s kojima se mladi mogu susresti. Susret, koji je protekao u ugodnoj atmosferi, ujedno je i poticaj za čitanje ostalih djela Maje Brajko Livaković.

Ovo sjajno virtualno druženje u Godini čitanja organizirano je u suradnji s Društvom hrvatskih književnika u sklopu projekta Mala tribina koju vodi Hrvoje Kovačević.

 

ČITAMO O SVOM GRADU

Učenici PŠ Stative ugostili su u svojoj školi spisateljicu Ivančicu Šebalj koja im je pročitala svoju slikovnicu Priča o postanku grada Karlovca. Kroz priču, ali i ostale zanimljive aktivnosti poput rebusa i virtualnih puzzle-a, učenici su saznali manje poznate detalje o svom gradu, ali i pokazali koliko ga već poznaju. Radionicu su osmislile Ivančica Šebalj i knjižničarka Ana Sudarević.

 

VIRTUALNA ČAJANKA

Počeli smo s virtualnim čitanjem. Učenici 5. b razreda, tijekom virtualnog sata razrednog odjela, zajedno sa svojom razrednicom Antonijom Colnar Mance i knjižničarkom, čitali su ulomke iz romana Lažeš, Melita. Uz poneki keksić, šalicu čaja ili kakaoa, ugodno smo se družili zahvaljujući suvremenoj tehnologiji.

 

 

ČITATELJSKI IZAZOVI HRVATSKOG ČITATELJSKOG DRUŠTVA

Prihvatite izazov(e) – čitajmo da ne ostanemo bez riječi!

 Kao doprinos Godini čitanja osmišljen je program Čitateljski izazovi HČD-a. Svaki mjesec na mrežnoj stranici Društva (http://hcd.hr/djelovanje/akcije/citateljski-izazov/) kao i na ostalim mrežnim mjestima HČD-a, bit će objavljen po jedan izazov u koji se mogu uključiti svi zainteresirani ljubitelji čitanja. 

  • Izazov za lipanj - "Knjige bez granica" - predložite naslove i autore manje zastupljenih žanrova i iskustava u književnostima... https://bit.ly/3uFgJef 
  • Izazov za svibanj - "Čitajmo druge, čitajmo drugačije" - predložite autora (i naslov) pripadnika nacionalne manjine, s drugog kontinenta... https://bit.ly/3ebmF9S
  • Izazov za travanj - “Po koricama se knjiga poznaje” - Predložite i pohvalite vama posebno dragu, lijepu, zanimljivu i vrijednu naslovnicu na zajedničkom panou dostupnom na https://bit.ly/3ry6uH2.
  • Izazov za veljaču - mjesec ljubavi 

 

preskoči na navigaciju