preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dubovac Karlovac

Login
ŠKOLA ZA SVE UZ POMOĆNIKE U NASTAVI

ŠKOLSKI OBROK ZA SVAKO DIJETE

KAKO SE ZAŠTITITI NA INTERNETU?

Priloženi dokumenti:
hakom brosura.pdf

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
ENERGY@SCHOOL

Static HTML

 

KLIKNI I ČITAJ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2010.

Ukupno: 1652087
Ovaj mjesec: 863
Ovaj tjedan: 296
Danas: 3
ETTAEDU.EU

PRIJAVA NA STRUČNE SKUPOVE

 

UČILICA

 

ČITATELJSKA PUTOVNICA

U drugom polugodištu školske godine 2016./2017., u 1. d razredu, pokrenuta je aktivnost „Čitateljska putovnica“. Svaki učenik dobio je svoju "putovnicu" u koju je mogao zapisivati pročitane priče te bilježiti dojmove o njima.

Cilj je ove aktivnosti potaknuti učenike da svaki dan čitaju i tako, prije svega, usavrše svoje čitalačke vještine, steknu naviku čitanja iz užitka te, u konačnici, razviju ljubav prema pisanoj riječi.

Povod i podrška aktivnosti je nacionalna kampanja Čitaj mi!, odnosno preporuke i savjeti navedeni u letku koji je dobio svaki roditelj. Naime, od roditelja očekujemo da se aktivno uključe te tako svojim primjerom podrže ovu aktivnost.

Voditeljice aktivnosti su učiteljica Josipa Biličić i knjižničarka Ana Sudarević.

Osim posuđivanja i čitanja slikovnica, te popunjavanja putovnice, za učenike su organizirane posebne aktivnosti kako bi ih se potaknulo da još više čitaju i o pročitanome razgovaraju.

Prva je bila čitanje ispred škole - učenici su od kuće donijeli svoju najdražu slikovnicu ili knjigu te jedni drugima čitali.

U Gradskoj knjižnici prisustvovali su književnom susretu s Ivanom Francisković Olrom, karlovačkom književnicom za djecu i mlade. Ona im je predstavila svoje radove te im pročitala najnoviju slikovnicu Tamo negdje, ispod vode. Zanimljiva priča o kleniću Nikoli i štukači Fridi bila je uvod u likovnu radionicu „ispod vode“ koja je slijedila.

U školskoj knjižnici organiziran književni susret s Dorom Kučan, učenicom naše škole ujedno autoricom slikovnice Pobuna u zoološkom vrtu s kojom je pobijedila na natječaju Moja prva knjiga (2015.). Ona im je pročitala svoju priču u stihovima dok su učenici na platnu gledali njezine maštovite ilustracije. Nakon toga, sami su se okušali u ilustriranju. Naime, svaki je učenik samostalno nacrtao po jednu životinju iz priče.

„Čitateljska putovnica“ završila je prigodnom svečanošću. U školskoj knjižnici učenici su recitirali i pjevali pjesme na temu knjiga i čitanja, a potom su uručene nagrade.

Najčitateljica 1. d razreda je Iva Kušan. Ona je nagrađena besplatnom godišnjom članarinom koju je osigurala Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“, a nagradu je uručila ravnateljica knjižnice Jasmina Milovčić.

Prigodnim poklonima nagrađeno je još četvero najmarljivijih čitatelja: Viktorija, Vito, Dorotea i Andrija.

Na kraju, ravnateljica škole Irmelina Sablić čestitala je nagrađenima, ali i pohvalila sve sudionike te dala podršku za nastavak projekta.

Vijest o svečanosti objavio je i Radio Trend na svom portalu.

Book titled 'ČITATELJSKA PUTOVNICA'Read this free book made on StoryJumper
preskoči na navigaciju