preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dubovac Karlovac

Login
ŠKOLA ZA SVE UZ POMOĆNIKE U NASTAVI

ŠKOLSKI OBROK ZA SVAKO DIJETE

KAKO SE ZAŠTITITI NA INTERNETU?

Priloženi dokumenti:
hakom brosura.pdf

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
ENERGY@SCHOOL

Static HTML

 

KLIKNI I ČITAJ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2010.

Ukupno: 1652087
Ovaj mjesec: 863
Ovaj tjedan: 296
Danas: 3
ETTAEDU.EU

PRIJAVA NA STRUČNE SKUPOVE

 

UČILICA

ENCIKLOPEDIJE, RJEČNICI, ATLASI, PRIRUČNICI 

  

ENCIKLOPEDIJE NA INTERNETU

RJEČNICI i PRAVOPISI

JEDNOJEZIČNI RJEČNICI

DVOJEZIČNI RJEČNICI

VIŠEJEZIČNI RJEČNICI

  • EU-dictionary - zastupljeni jezici: engleski, njemački, talijanski, španjolski, francuski, nizozemski, švedski, finski, japanski, latinski
  • Babelfish - prevoditelj (14 jezika; nema hrvatskog)

ATLASI

 

PRIRUČNICI

MEDIJSKA PISMENOST

INTERNET (sigurnost, opasnosti, zaštita, netiquette)

DJEČJA PRAVA I DEMOKRACIJA (GRAĐANSKI ODGOJ)

  • Obrazovanjem do demokracijeCilj ovog priručnika je pružiti potporu nastavnicima i odgojno-obrazovnim stručnjacima u odgoju i obrazovanju za demokratsko građanstvo i ljudska prava. Usmjeren je na ključna pitanja o odgoju i obrazovanju za demokratsko građanstvo i ljudska prava, uključujući kompetencije za demokratsko građanstvo, ciljeve i osnovna načela odgoja i obrazovanja za demokratsko građanstvo i ljudska prava te pristup sudjelovanja cijele škole u odgoju i obrazovanju za demokraciju i ljudska prava.
  • Odrastanje u demokracijiOdrastanje u demokraciji namijenjeno je učiteljima koji žele integrirati odgoj za demokratsko građanstvo i ljudska prava u svoje svakodnevno poučavanje. Kompletan priručnik pruža cjeloviti školski kurikulum za učenike u osnovnoj školi (od četvrtog do osmog razreda), ali svaka nastavna cjelina također je zaseban odjeljak koji dozvoljava fleksibilnost u svojem korištenju.
  • Živjeti u demokracijiOvo je priručnik za nastavnike u Obrazovanju za demokratsko građansvo i ljudska prava, urednike udžbenika te tvorce kurikuluma.  Nastavni planovi daju upute korak po korak te uključuju materijale za učenike kao i dodatne informacije za nastavnike. 
  • Sudjelovanje u demokraciji - Priručnik za nastavnike koji izvode program Obrazovanje za demokratsko građanstvo (Education for Democratic Citizenship- (EDC) i Obrazovanje za ljudska prava (Human Rights Education (HRE), urednike udžbenika za ODGLJP te sastavljače kurikuluma. Nastavni planovi za te lekcije sadrže iscrpne upute i radne materijale za učenike te popratne informacije za nastavnike. Zbog toga je priručnik pogodan za nastavnike-pripravnike i nastavnike-početnike, kao i nastavnike koji uz rad polaze stručno usavršavanje za poučavanje ODGLJP-a.
  • Istraživanje dječjih pravaOvaj priručnik osmišljen je za nastavnike koji traže alate za poučavanje prava djece učenicima od 1. do 9. razreda obveznog obrazovanja. Priručnik slijedi spiralni nastavni plan i program kako bi djeca mogla istraživati ​​svoja prava iz godine u godinu.
  • Poučavajući demokraciju - Priručnik za učitelje sadrži zbirku vježbi i modela za obrazovanje za demokratsko građanstvo i ljudska prava u školama kao i za neformalno obrazovanje. Ovi modeli poučavanja i učenja pružaju okvir koji potiče učenike da postanu aktivni tako što im pruža primjere razumijevanja općih načela demokracije i ljudskih prava.
  • Pokreni promjenu : 40 ideja za rad s djecom i mladima u području različitosti

ZDRAVSTVENI ODGOJ

EKOLOGIJA

PRIRUČNICI ZA UČENJE I POUČAVANJE
preskoči na navigaciju