preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dubovac Karlovac

Login
ŠKOLA ZA SVE UZ POMOĆNIKE U NASTAVI

ŠKOLSKI OBROK ZA SVAKO DIJETE

KAKO SE ZAŠTITITI NA INTERNETU?

Priloženi dokumenti:
hakom brosura.pdf

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
ENERGY@SCHOOL

Static HTML

 

KLIKNI I ČITAJ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2010.

Ukupno: 1652087
Ovaj mjesec: 863
Ovaj tjedan: 296
Danas: 3
ETTAEDU.EU

PRIJAVA NA STRUČNE SKUPOVE

 

UČILICA

Digitalna zbirka učeničkih slikovnica
DIGITALNA ZBIRKA UČENIČKIH SLIKOVNICA

Digitalna zbirka učeničkih slikovnica krajnji je rezultat višegodišnjeg projekta u Osnovnoj školi Dubovac u Karlovcu.

Projekt je potaknut, s jedne strane, željom za razvojem digitalne kompetencije kao jedne od osam temeljnih kompetencija za cjeloživotno učenje; s druge strane, željeli smo promovirati i sačuvati unikatne likovno-literarne radove naših učenika.

Već godinama naši učenici sudjeluju u natječaju Moja prva knjiga i njihova su djela redovito nagrađivana (tri slikovnice su i otisnute). Radi se, dakle, o zaista vrijednim radovima u koje su učenici uložili velike napore oblikujući samostalno i priču i ilustracije. Po završetku natječaja autori svoje slikovnice donose u školsku knjižnicu gdje ih učenici – članovi družine Mladi knjižničari – digitaliziraju.

Oblikovanje Zbirke

Proces digitalizacije obuhvaća skeniranje slikovnica, obradu slikovnog materijala, prepisivanje teksta te završno oblikovanje digitalne slikovnice. Konačno, dokumentu se pomoću online alata ISSUU (www.issuu.com) dodaje efekt listanja stranica te se postavlja na mrežnu stranicu.

Budući da se radi o višegodišnjem projektu, svake godine novi zainteresirani učenici imaju priliku steći osnovna znanja i vještine u digitaliziranju tiskanih materijala te uporabi online alata. I dok neki učenici po prvi puta koriste te tehnike, oni učenici koji su ih ranije svladali postaju im mentori prakticirajući tako i međuvršnjačko poučavanje te se dodatno usavršavaju u postupku digitalizacije.

Korelacije među predmetima

Dodatnoj vrijednosti doprinosi činjenica da se radom na ovom projektu ostvaruje korelacija nekoliko područja – jezično i likovno izražavanje, informatička i digitalna pismenost – čime školska knjižnica uistinu postaje interdisciplinarno i multimedijsko središte škole. 

Promocija Zbirke

Projekt je započeo 2005. godine, a do sada je predstavljen:

 

 
 
 
 
 
 preskoči na navigaciju