2020-05-08 11:42:12

Druga nedjelja u svibnju

Svake godine druge nedjelje u mjesecu svibnju obilježava se Majčin dan. To je dan kada svojim majkama izražavamo zahvalnost i ljubav za sve ono što one čine za svoju djecu. Za početak poslušajte pjesmu "Mama, hvala ti" dječjeg zbora Bajka. Pokušajte je naučiti i pjevati svojoj mami!

https://www.youtube.com/watch?v=T1-el1uzkYw&feature=youtu.be

 

Za Majčin dan je uobičajeno mame darivati cvijećem, čestitkama ili sitnicama koje će ih razveseliti. Pri tome nije uopće važno kakav je poklon, važno je jedino da ga darujete od srca i da ste ga napravili sami. To može biti crtež, čestitka, nekoliko riječi ili kratka pjesmica za mamu. Najvažnije je da poklon koji izrađujete pokaže mami koliko je volite. Ako pišete tekst ili pjesmicu za mamu, kao primjer pogledajte tekst učenice drugog razreda OŠ Ljudevita Gaja iz Zaprešića :

 

Zahvalite svojoj mami na svemu što radi za vas, svaki dan. Mame su tu da pomažu, da vas tješe, da vas vole, uče, nasmijavaju, igraju se s vama, grle vas, ljube i čuvaju. Isto tako i mame trebaju vašu ljubav, pomoć, učenje, radost, nježnost i dobrotu. Kako to možete činiti pročitajte u ovoj pjesmi :

http://www.pjesmicezadjecu.com/majcin-dan/kako-se-moze-stedjeti-mama.html

Ovu pjesmu možete svojoj mami pročitati ili izrecitirati te joj nakon toga darovati sasvim poseban dar za Majčin dar - kupone za mamu. Što je to? Pogledajte i razmislite, možda baš ovaj poklon treba vašoj mami:

https://www.youtube.com/watch?v=cy8nAgR6hNM

Prijedlog kako možete izraditi čestitku za Majčin dan od materijala koji imate kod kuće, kolaža, šarenog papira iz časopisa, tkanine i slično. Potreban vam je jedan papir, škare, ljepilo i slaganje buketa na čestitku može početi.

I za kraj, majčinska ljubav nije samo nešto za ljude. Majčinsku ljubav i brigu možemo vidjeti i u životinjskom svijetu jer je majčinska ljubav univerzalna za sva živa bića. Pogledajte nježan video sa fotografijama životinjskih majki i djece.

https://www.youtube.com/watch?v=nhUL_idnlR0&feature=youtu.be

Budite dobro, budite zdravo !

Veliki pozdrav i dragim majkama još jednom želimo sretan Majčin dan !

 

 


Osnovna škola Dubovac Karlovac