2020-04-23 17:07:39

S knjigom nisi izoliran, s knjigom nisi sam

Danas se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava a jučer je bio Dan hrvatske knjige. Informacije o događanjima i prijedloge aktivnosti povodom današnjeg dana ali i Noći knjige 23.4.2020. godine možete pronaći na naslovnici ove stranice. Za sve vas ih je priredila naša školska knjižničarka, draga Ana.

O važnosti čitanja knjiga čuli ste mnogo puta. To je zato što je čitanje uistinu važno, potrebno i blagotvorno. Čitati treba od ranog djetinjstva pa do kraja života. Knjige nas uče, oplemenjuju, vesele nas, tješe, nasmijavaju, vode u daleke prostore, nose u prošla i buduća vremena. Čitanje nas obogaćuje, proširuje raznolikost riječi kojima se služimo, povećava razumijevanje svijeta koji nas okružuje, razvija nam empatiju prema drugim živim bićima, širi naše vidike ali nas vodi i ka upoznavanju samog sebe. Naša poruka vama djeco je : Čitajte puno, čitajte često, čitajte radosno!

Kineska narodna poslovica kaže : "Tri dana nemoj čitati knjige i tvoje će riječi izgubiti ljepotu."

Rimski filozof Ciceron rekao je pak ovo : "Čovjek koji ima knjižnicu i vrt ne treba ništa više."

Ljepota i bogatstvo kojima knjige hrane našu dušu može se vidjeti i u načinu na koji su ljudi gradili knjižnice kroz stoljeća. Neke od najljepših knjižnica na svijetu možete pogledati u priloženom dokumentu ispod teksta.

Srdačan pozdrav, do novog čitanja !


Osnovna škola Dubovac Karlovac