2020-04-22 11:07:30

Cijeli svijet - jedan cvijet

22.travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. To činimo zato što želimo odgojiti sami sebe a onda i druge tako da postanemo svjesni kako prirodu moramo čuvati. Želimo biti osjetljivi na prirodu, osvijestiti svoje postupke prema njoj i svojoj budućnosti. Želimo znati kako uživati u zvuku kiše, u boji modrog neba, u krhkoj snazi paukove mreže. Želimo naučiti i nas i vas da smo mi sami odgovorni za očuvanje i opstanak te savršene ljepote koja nas okružuje.

 

Draga djeco, želimo vam radostan dodir s prirodom u vašem dvorištu, u parku, na obližnjoj livadi, u šumi... Dodirnite travku, grančicu, kamen, list... Razmišljate o ljepoti prirode, osjetite je.

Postavljamo vam izazov! Stvarajte u prirodi s prirodom. Napravite svoje umjetničko djelo od prirodnih materijala. Poigrajte se stvarajući svoj LAND ART (engleski izraz, označava pejzažnu umjetnost, u EU orijentiran u skladu sa shvaćanjima o zaštiti prirodne okoline). Ako možete i želite stvorite vlastiti uradak u čast našeg planeta, slikajte ga i možete nam poslati fotografije.

No, ne brinite ako nemate mogućnosti za ovaj izazov. Bit će dovoljno da u svojoj kući napravite nešto za cijeli svijet - dovoljan je jedan cvijet!

   

Nudimo vam i da poslušate priču "Dan planeta Zemlje", kao i da poslušate pjesmu "What a wonderful world" (eng."Kakav predivan svijet") s prizorima čudesne ljepote koju nam pruža naš planet, naš dom.

Veeeliki pozdrav od vaših učiteljica !

 


Osnovna škola Dubovac Karlovac